WELKOM BIJ HET PRAKTIJKASSESSMENT

Hoe verloopt het praktijkassessment van het veiligheidspaspoort?

Het praktijkexamen bestaat uit vijf componenenten. Bekijk hier onder de verschillende filmpjes over het praktijkexamen.
WAT IS HET PRAKTIJKEXAMEN
DE VIJF COMPONENTEN VAN HET PRAKTIJKEXAMEN
PRAKTIJKEXAMEN EN DOELGROEPEN​

Ben je kandidaat voor het praktijkexamen? Of ben je assessor, werkgever of lesgever podiumtechniek? Hier vind je alles over het praktijkassessment op maat van jouw profiel.

Kandidaat praktijkexamen

Ontdek hier eerst de basics van je aanmelding voor het praktijkexamen, schrijf je in en start je voorbereiding.

Assessor

Jij beoordeelt de kandidaat tijdens het praktijkexamen. Hier vind je het voorbereidingsmateriaal, de integrale info voor de examenset-up, en de examenformulieren voor de kandidaat.

Werkgever

Wens je als werkgever één of meer medewerkers in te schrijven voor een praktijkexamen? Hier lees je hoe je dat doet, en hoe je betaling regelt. Het praktijkexamen kost 395 euro pp incl BTW.

Examenlocatie

Ben je als organisatie actief in de podium-en eventsector? Wil je jouw locatie occasioneel ter beschikking te stellen voor de praktijkexamens? Hier krijg je precieze info over de opbouw van en het materiaal voor de examenset-up.

Lesgever / docent

Geef je les in een theatertechnische opleiding voor secundair, volwassenonderwijs of op hogeschoolniveau? Hier vind je alles om je studenten naar het praktijkexamen te begeleiden. Enkel toegankelijk met de rol ‘Lesgever/docent’.

Examencentrum

Hier gebeurt de verwerking van het praktijkexamen. Hier komen de inschrijvingen terecht en worden ze verwerkt, om het veiligheidspaspoort af te geven aan kandidaten bij ‘Mijn vooruitgang’ in het menu. Top secret.

VOOR KANDIDATEN VAN HET PRAKTIJKEXAMEN

Ben je geslaagd voor het online examen?

Ben je geslaagd voor het online examen? Dan kan je je hier aanmelden voor het praktijkassessment. Informeer je hier over de basis: praktische en financiële modaliteiten. Daarna kan je in de materie duiken zodat je precies weet wat je te wachten staat.

Enkele basisprincipes

Inschrijven

Je schrijft je in voor het praktijkassessment, kiest locatie, datum en uur. Je regelt meteen via de webshop van het leerplatform de betaling. Check eerst even of jouw werkgever kan instaan voor het betalen van je deelname, in dat geval regelen jullie de aanmelding samen, of kan je met de factuur de terugbetaling vragen aan de werkgever. Je kan niet inschrijven voor een praktijkexamen als je nog niet geslaagd bent voor het online examen. Het leerplatform zal checken of je het certificaat ‘online examen’ in je leerprofiel hebt en dan pas de inschrijvingsmodule vrijgeven. Je kan je niet aanmelden voor een assessment zonder meteen de betaling te voldoen.

Voorbereiding

Je bereidt je voor op het assessment met de hulp van het leerplatform. Heb je de voorbereiding nog niet bekeken? Ga dan nogmaals naar de voorbereiding sectie terug en druk op de groene knop START VOORBEREIDING.

Veiligheidsschoenen

Je draagt veiligheidsschoenen wanneer je naar het praktijkexamen komt. We voorzien persoonlijke beschermingsmiddddelen op de examenlocatie. Kom aub een half uur voor de start van je examen naar de examenlocatie. Dat geeft je al de tijd om de PBM's goed aan te passen aan je lichaam. Wil je liever je eigen PBM's meebrengen? Dat kan zeker, maar zorg dat ze in orde zijn.

Annuleren

Je kan je afspraak niet kostenloos annuleren binnen de 5 werkdagen voor je afspraak. We vinden het belangrijk dat de examendata zoveel mogelijk worden gerespecteerd; 2 assessoren regelen in combinatie met een opgebouwde examenset-up vergt een flinke tijdsinvestering van een heel aantal collega’s; schrijf je alleen in wanneer je zeker bent aanwezig te kunnen zijn.

Ben je toch verhinderd, dan laat je dit ten laatste 5 werkdagen voor je examendatum weten aan het examencentrum, en plannen we meteen een nieuwe datum voor je in.

Bij niet-deelname of annulatie op de dag van het praktijkexamen zal 100% van de kost effectief gefactureerd worden, Bij ziekte op de dag van de opleiding zal er niets aangerekend worden indien ons een kopie van een ziekteattest wordt bezorgd.

ID BEWIJS

De dag van het assessment breng je zeker je identiteitskaart EN login van het leerplatform mee. Je moet in het leerplatform bevestigen dat je veiligheidsbriefing hebt gekregen en je aanmelden voor beoordeling.

Resultaat

Let op je ontvangt alleen het resultaat als je akkoord bent gegaan met onze voorwaarden. Om je certificaat aan te vragen onderteken je op de dag van examen het volgende formulier, en dien je akkoord te gaan met de beoordeling.

De 2 assessoren die je beoordelen tijdens het praktijkexamen, vullen tijdens en na het examen de scorebladen en het resultaatsblad met feedback voor ETTEC in. Dat resultaatsblad zal ETTEC valideren. Vanaf die goedkeuring van het resultaat ontvang je via het leerplatform een mail en/of het certificaat. Je kan het certificaat permanent raadplegen en downloaden via je persoonlijke leeraccount bij 'Mijn vooruitgang' in het hoofdmenu van de startpagina.

Heb je toch nog een vraag over je examen? Stel die dan via examencentrum@podiumkunsten.be.

Het is niet toegestaan om de assessoren van het veiligheidspaspoort rechtstreeks te contacteren om feedback te vragen. Heb je een klacht over het verloop van je examen? Volg dan de klachtenprocedure. Je vindt ze in de manual voor kandidaten op deze pagina bij 'Voorbereiding'.

Wil jij aub even de tijd nemen om feedback te geven op je leervaring?

Heb jij nog vragen over het veiligheidspaspoort? Neem dan contact op met Katrien de Troyer van Podiumkunsten via veiligheidspaspoort@podiumkunsten.be.

Wil jij aub even de tijd nemen om feedback te geven op je leervaring?

Heb jij nog vragen over het veiligheidspaspoort? Neem dan contact op met Katrien de Troyer van Podiumkunsten via veiligheidspaspoort@podiumkunsten.be.