Online examen

Welkom op het online examen van het veiligheidpaspoort, een examen waarbij je vragen krijgt over de kennis, inzichten en vaardigheden uit de online cursus.
Het examen bestaat uit 40 vragen die willekeurig worden getrokken uit een database van enkele honderden vragen. Een groot deel van de vragen is een exacte kopie van de oefenvragen uit de online cursus, sommige zijn licht anders geformuleerd of leggen de link tussen de cursus en kennis van de praktijk. In elk geval komen er geen zaken aan bod die je niet op basis van het doornemen van de cursus goed kan beantwoorden. Je ziet aan de nummering uit welke module de vraag komt.
Je hebt 1.5u tijd om het online examen in te vullen en je moet een score van 70% behalen om te slagen (28/40). Slaag je niet, dan probeer je het gewoon nog eens. Klik op ‘Begin examen’ om van start te gaan; je kan je vooruitgang simpel volgen met de nummering bovenaan het examen; elke pagina bevat 1 vraag. Vul deze meteen in en klik vervolgens op ‘Volgende‘.

Aan het einde krijg je meteen je score te zien, en kan je al je gegeven antwoorden herbekijken door te klikken op de grijze knop ‘Bekijk vragen‘. Er is geen giscorrectie op het examen. Verkeerd antwoorden levert je dus geen negatieve punten op. Je kan vooruit en achteruit klikken in het examen, let er wel op dat je indient met zoveel mogelijk vragen ingevuld. Elke vraag staat voor 1 punt.
Heb je nog vragen over het online examen of het behalen van het veiligheidspaspoort, kijk dan eens bij de FAQ. Wanneer je slaagt, krijg je het bewijs van het online examen in het leerplatform bij ‘Mijn vooruitgang’. Slagen voor het online examen is de noodzakelijke voorwaarde om te kunnen inschrijven voor het praktijkassessment, zonder krijg je geen toegang tot de inschrijfmodule van het praktijkexamen.
Let op dat je na het slagen voor het examen niet gaat klikken op ‘Herstart examen’, anders wordt jouw score mogelijk overschreven.
Let op: De praktijkassessments gaan door vanaf het najaar 2023 op verschillende locaties in Vlaanderen. In de loop van september communiceren we over de eerste examendata..

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Gratis (met registreren en inloggen)

Wil jij aub even de tijd nemen om feedback te geven op je leervaring?

Heb jij nog vragen over het veiligheidspaspoort? Neem dan contact op met Katrien de Troyer van Podiumkunsten via veiligheidspaspoort@podiumkunsten.be.

Wil jij aub even de tijd nemen om feedback te geven op je leervaring?

Heb jij nog vragen over het veiligheidspaspoort? Neem dan contact op met Katrien de Troyer van Podiumkunsten via veiligheidspaspoort@podiumkunsten.be.